Amsterdam woensdag 1 februari 2023
HOME     MENU     AGENDA   DE WC DEUR POëZIESLAG INSCHRIJVEN CONTACTInschrijven voor de Po√ęzieslag doe je door een mail te sturen naar: svenariaans@hotmail.com Vermeld hierin je naam en telefoonnummer.

Aanmelden

Aanmelden kan per email naar: svenariaans@hotmail.com. Je krijgt dan doorgaans binnen 48 uur bericht terug met een bevestiging.

 

Tijdstip en locatie

Van september t/m mei op elke 3e maandag van de maand om 20.15. Locatie: cafe Festina Lente, Looiersgracht 40b, Amsterdam (Jordaan). Je wordt om 20.00 verwacht aanwezig te zijn en je te melden bij de presentator,  zodat deze jouw aankondiging met je kan doornemen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

In de eerste ronde van de Festina Poezieslag krijgt iedere deelnemer 3 minuten de tijd.

De 4 a 5 beste dichters worden door de jury aangewezen voor een tweede ronde, waarin ze ieder 4 minuten (mag ook korter) de tijd krijgen.

De 2 beste van de tweede ronde gaan door naar de finale, waarin ze ieder 5 minuten (mag ook korter) de tijd krijgen.

 

Het publiek heeft ook een stem!

Na de 2e ronde krijgt het publiek de mogelijkheid om haar favoriet aan te wijzen (waarbij ze mogen kiezen tussen alle kandidaten, dus ook degenen die zijn afgevallen in de 1e ronde). Is deze publiekswinnaar een andere dan de 2 finalekandidaten die de jury heeft gekozen, dan wordt de publiekswinnaar toegevoegd aan de line-up van de finale, en kan deze alsnog de poetryslam winnen.

 

Grande Finale

Op de 3e zaterdag van juni om 14.00 komen alle maandwinnaars van het seizoen tegen elkaar uit in de Grande Finale. De winnaar en de nummer 2 van deze Grande Finale plaatsen zich automatisch voor de halve finale van het NK Poetryslam.

 

Historie

De Festina Poezieslag is de oudste slam van Nederland en bestaat al sinds juni 1998. In de loop der jaren heeft  Festina vele Nederlands Kampioenen Poetryslam voortgebracht, zoals Erik Jan Harmens, Kira Wuck en Laura van der Haar. Ook schrijvers/dichters als Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz en Marieke Lucas Rijneveld wonnen ooit hun eerste poetryslam in cafe Festina Lente.

 

Jury

De jury van Festina mag er eveneens wezen. Bekende namen als Simon Vinkenoog, Rick de Leeuw en Def P. zijn jarenlang vast jurylid geweest. Tevens zit er steevast een voormalig Nederlands Kampioen Poetryslam in de jury.

 

Enthousiast geworden?

Nogmaals: aanmelden kan via een mail naar svenariaans@hotmail.com

 

 

 

DIT FORMULIER HIERONDER WERKT NIET MEER. Voor inschrijven: stuur een mail naar svenariaan@hotmail.comnaam*
inschrijven als*
vul exacte datum in wanneer je wilt optreden
datum*
mailinglijst Zet mij op de mailinglijst van Festina Lente
adres 
postcode 
plaats 
telefoon nummer* 
e-mail* 
website 
aanvulling/commentaar